Diabetes en tandvleesproblemen

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 12:04

Ongeveer 20 tot 30 procent van de mensen met diabetes heeft last van milde tot ernstige tandvleesontsteking. Bij hoge bloedsuikers zit er ook meer suiker in je speeksel, en dat zorgt voor meer groei van bacteriën. Die leiden tot extra tandplak, waardoor het tandvlees geïrriteerd en ontstoken raakt. Het wordt slap, gezwollen en bloedt snel. Onderzoek heeft aangetoond dat het reguleren van een diabetes patiënten lastiger is als er sprake is van parodontitis, maar ook weten we dat we parodontitis moeilijker kunnen genezen als de diabetes slecht gereguleerd is.

Het aantal mensen in Nederland met diabetes groeit ontzettend snel, te snel als u het aan mij vraagt. Verwacht wordt dat in 2040 1 miljoen Nederlanders diabetes hebben, waarvan 90% type 2. Het wordt daarom met recht een welvaartziekte genoemd. 

Heeft u diabetes of kent u iemand met diabetes? Stel dan eens de vraag; is er sprake van bloedend tandvlees? En is mijn suiker, ondanks medicatie en de juiste voeding nog steeds slecht gereguleerd? 

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor informatie of een mondonderzoek. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.